Για πρώτη φορά στην Κύπρο, μέσα από το θεσμό των Best Cyprus Food Awards (BCFA) οι επισκέπτες/πελάτες των επιχειρήσεων κρίνουν και βραβεύουν τα καταστήματα που παρουσιάζουν υψηλή δημοφιλία ανά περιοχή στην κατηγορία τους.

Ο θεσμός των Best Cyprus Food Awards (BCFA), είναι ίσως ο πιο αντικειμενικός και αντιπροσωπευτικός για να επιλεγεί μια επιχείρηση, δεδομένου πως οι ίδιοι οι καταναλωτές επισκέπτονται, δοκιμάζουν και κατόπιν κρίνουν την ποιότητα των όσων δοκίμασαν, συνδυαστικά με την σχέση ποιότητας/τιμής, τη φιλικότητα του χώρου αλλά και το service που αντιμετώπισαν ως εμπειρία κατά την επίσκεψή τους.

BCFA χρησιμοποιούν έναν ειδικά διαμορφωμένο αλγόριθμο που συλλέγει πληροφορίες από πηγές όπου καταναλωτές μπορούν να γράψουν ή να δώσουν θετική ψήφο για κάθε επιχείρηση που είναι στον χώρο της εστίασης.

Κατόπιν, έμπειροι τεχνικοί, μελετούν προσεκτικά τυχόν «σφάλματα» που πιθανόν να προκύψουν και τέλος «κρίνουν» την επιχείρηση που θα κερδίσει το βραβείο για τη χρονιά που διανύουμε.

Το διαδίκτυο ως μέσο που χρησιμοποιούν πλέον καθημερινά όλο και περισσότεροι Κύπριοι πολίτες, είναι μια αλάνθαστη πηγή πληροφοριών  με πολλές και σημαντικές πληροφορίες για κάθε επιχείρηση που θα μας καθοδηγήσει στο σωστό σημείο για να φάμε, να πιούμε έναν καλό καφέ, να φάμε ένα ξεχωριστό παγωτό ή γλυκό, να γνωρίσουμε επιχειρήσεις που έχουν αντέξει στον χρόνο με τις παραδοσιακές τους γεύσεις, ακόμα και να γλεντήσουμε μετά τον… γάμο μας (βλ. κατηγορία “Κτήματα Δεξιώσεων“)!

Τα BCFA είναι ίσως ο μοναδικός θεσμός που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, διότι το τελικό αποτέλεσμα και ο κάθε νικητής για κάθε χρονιά έχει καταγραφεί τους προηγούμενους μήνες μέσα από μηχανές αναζήτησης, εξειδικευμένα portal στον τομέα της εστίασης αλλά και τα social media.

Πως δημιουργήθηκαν τα BCFA

Και όλα αυτά ξεκίνησαν ένα βράδυ Παρασκευής, κάπου στο… κοντινό 2014, όταν μέλη της ομάδας του BCFA αναζητώντας ένα κατάστημα εστίασης στην Ελλάδα με… “αντικειμενικά κριτήρια” και “βραβεύσεις” έπεσε -όντως- σε κατάστημα “βραβευμένο” αλλά όχι με πραγματικά και αντικειμενικά κριτήρια τελικά.

Τα μέλη της ομάδας εκείνο το βράδυ και αφού έφυγαν από το “βραβευμένο” κατάστημα, κατέληξαν να απολαμβάνουν από ένα σάντουιτς σε… καντίνα, αλλά έδωσαν υπόσχεση να αλλάξουν τον τρόπο που θα βρίσκει ο ενδιαφερόμενος ένα πραγματικά βραβευμένο κατάστημα.

Το 2016 το πρόγραμμα ήταν στα χέρια της ομάδας μας, για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές και παραμετροποιήσεις μέχρι το 2018, όπου ο θεσμός έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα. To 2019 ξεκίνησαν τα Best Cyprus Food Awards, ενώ από το 2023, εμπλουτίστηκαν με νέες κατηγορίες -20 στο σύνολο- και ομάδα με βάση την Κύπρο.

Για το 2023, αποφασίσαμε να αναδείξουμε για άλλη μια χρονιά, τους κορυφαίους των κορυφαίων στο νησί της Αφροδίτης, τιμώντας τους διακριθέντες ανά κατηγορία για 5η χρονιά.

Η ομάδα των Best Cyprus Food Awards μαζί με την ομάδα των Best Greek Food Awards, στέλνει στους νικητές των βραβείων τα θερμά της συγχαρητήρια.

 

Evelyn Karayianni

Award Winners Director BCFA